Русский Українські English Slovenski
Наші послуги
Наші партнери
Яндекс.Погода

Віза в Словаччину - отримання та оформлення

Навіщо оформляти візу до Словаччини?

Звичайно ж, щоб туди поїхати!

Адже Словаччина – це гірські вершини і рівнини, надзвичайно чисте повітря і цілющі джерела, крижані печери, лижі та аквапарки, комфортабельні готелі і затишні пансіонати, унікальні культурно-історичні пам'ятки, цікаві фортеці, замки, садиби, своєрідна архітектура, а також народне мистецтво і фольклор.

Словаччина може запропонувати своїм гостям не тільки гірськолижний відпочинок, але і лікування, а також насичену екскурсійну програму. В країні знаходиться близько 1200 термальних і мінеральних джерел і 22 лікувальних курорти. Вважається, що вони по ефективності лікування не поступаються аналогічним курортам Швейцарії, при цьому, вартість лікування в Словаччині набагато нижча. Ще одним важливим чинником є близьке розташування до Росії і спорідненість слов'янських народів (немає мовного бар'єру і відчуття «чужої країни»). Тут можете подивитися більш докладну інформацію про Словаччини.

Громадянам Росії, України та інших країн СНД потрібна віза для відвідин Словаччини.

З 21 грудня 2007 р. Словаччина увійшла до складу країн-учасниць Шенгенської угоди. З цього моменту особи, які мають у своєму паспорті діючі шенгенські візи, можуть безперешкодно в'їжджати на територію країни будь-яким транспортом. Шенгенські візи оформляються консульським відділом посольства Словаччини та Генеральним консульством Словаччини в країні проживання. 

 

Таблиця: Кількість виданих віз до Словаччини за останні 4 роки:

    2010 2011 2012 2013
 1 Україна 22 657 40 381 43 742 87 206
 2 Росія  13 339 18 068 17 936 27 965
 3 Білорусія 2 586 4 055 4 279 6 198
 4 Китай 695 1 098 1 357 1 437
 5 Туреччина  982 1 091 1 137 1 241
 6 Кувейт 838 929 837 940
 7 Індія 489 568 683 649
 8 Єгипет  328 364 654 519
 9 Казахстан 356 436 564 413
10 ПАР  380 279 640 390
  Інші країни 5 802 4 713 3 928 3 297
  Разом 48 452 71 982 75 757 130 255

 

Графік: Кількість виданих віз до Словаччини за останні 4 роки:

Громадяни двох держав, України та Росії, отримали 88 % всіх віз, які в 2013 р. видала Словаччина, на всі iншi країни залишається 12 %, з цих 12 відсотків більше однієї третини припадає на Білорусію. Тенденція збільшення попиту на словацьку візу також очевидна: за чотири роки кількість віз збільшилася в 2,7 рази, зростання в 2013 р. порівняно з 2012 р. склало 72 %.

Цікавим фактом є також те, що  для отримання 130 255 віз в 2013 р. було подано 132 466 заяви, отже, візу отримало 98,33 % заявників. З першої десятки найбільш вдалими були громадяни Казахстану, де була тільки одна єдина відмова у візі (99,76 % заявників візу отримали). Візу отримали, для наприкладу, 98,99 % заявників – громадян України, 99,43 % громадян Росії і 99,03 % громадян Республіки Білорусь . Не щастило громадянам Нігерії, які подали 468 заяв і отримали лише 220 віз (47 %), це навіть гірше ніж громадянам Іраку (67 %) і жителям Косово (78 %).

Вартість словацької шенгенської візи на даний момент складає 60 євро і термін її оформлення складає до 10 днів. Вартість може відрізнятися залежно від країни. Для громадян Російської Федерації, України, Молдови, Сербії та Грузії вартість словацької шенгенської візи становить 35 євро.

Для громадян Російської Федерації та України з 21 грудня 2012 з'явилася можливість отримання багаторазової словацької туристичної шенгенської візи, на строк до 2 років у разі, якщо за призначенням використовувалася хоча б одна  шенгенська віза і на термін до 5 років у випадку, якщо за призначенням використовувалася хоча б одна шенгенська віза, видана Словацькою Республікою.

З 1 листопада 2013 з'явилося обов'язкове заповнення заяви на отримання візи в електронній формі, а також зараз є обов'язкове  попереднє бронювання дати і часу подачі документів за допомогою інтернет-сторінки тут.

Підставою для візи не є бронь готелю, а тільки оплата проживання, на підставі якої готель надає ваучер. Візу видають також на підставі володіння нерухомістю в Словаччині, що підтверджується свідоцтвом  на право власності. Також дозволяється приїхати на підставі запрошення від громадянина Словаччини, в такому випадку підпис на запрошенні необхідно завірити у нотаріуса. Написати запрошення також може громадянин третьої держави з дозволом на перебування у Словаччині. Якщо він запрошує членів своєї сім'ї, підпис завіряється у нотаріуса. Якщо він запрошує не членів сім'ї, а також у випадку бізнес запрошення, запрошення заповнюється на спеціальному бланку і запрошення перевіряє поліція у справах іноземців. На підставі бізнес запрошення дозволяється не запрошувати не клієнтів, а бізнес партнерів. Строк розгляду запрошення у поліції складає 15 днів. Питання підписувати запрошення у нотаріуса або перевіряти його через поліцію вирішується, найчастіше, в індивідуальному порядку.

У разі відмови у візі, консульський відділ Словаччини зобов'язаний у письмовій формі обґрунтувати причину відмови. Заявник має правом подати апеляцію у разі відмови у видачі візи. Державний збір за подачу апеляції становить 30 євро і повертається в разі позитивного рішення по апеляції.

З 18 жовтня 2013 року  відповідно до Регламенту ЄС № 610 / 2013 від 26 червня 2013 діють нові умови для короткострокового перебування в Шенгенській зоні для громадян третіх країн. Найбільш важливим аспектом став перегляд способу розрахунку максимальної тривалості перебування згідно з Шенгенською візою.

Громадяни третіх країн без права на довгострокове перебування можуть подорожувати в Шенгенській зоні за короткостроковими візами з метою туризму, бізнесу або відвідин родини 90 днів протягом 180 -денного періоду, незважаючи на те, що віза може бути видана на більш довший термін.

Важливо враховувати, що відлік півріччя і дозволених в ньому 90 днів починається не з моменту першого в'їзду за візою, як це було раніше, а назад від дня початку кожної нової планованої поїздки. Саме це зміна викликає багато питань у подорожуючих.

 

Наведемо наочний приклад для спрощення розуміння нововведення: 
Припустимо, у вас є річна мультивіза з 01 січня до 31 грудня. Ви плануєте в'їхати по візі в Шенген зону  15 листопада. Згідно з правилами відраховуємо 180 днів назад і розглядаємо півріччя з 20 травня по 15 листопада. Тепер  рахуємо всі дні, проведені в цьому періоді в Шенгенській зоні. Якщо в цьому періоді було вже витрачено, наприклад, 35 днів, то віднімаємо з 90 дозволених днів використані 35, отримуємо в залишку 55 днів починаючи з 15 листопада. Якщо всі 90 днів протягом попереднього півріччя до цієї дати були витрачені , то в'їзд до Шенгену стає неможливим.

Так як в підрахунку легко можна заплутатися i щоб на візовому контролі вас не чекав неприємний сюрприз, пропонується скористатися спеціально розміщеним на офіційній сторінці Європейської комісії калькулятором підрахунку та ознайомитися з інструкцією його використання. Калькулятор знаходиться тут, натиснути short – stay calculator. Для тих, хто зовсім не володіє англійською мовою, можна запропонувати скористатися неофіційною версією російською мовою, наприклад тут. Недотримання правил і перевищення допустимого терміну будуть мати наслідки при майбутньому перетині кордону.

Наша фірма надає допомогу у виборі готелю для ознайомлення потенційних клієнтів з природними принадами країни і, звичайно ж, з економічним потенціалом Словаччини із  представленням пропонованих нами об'єктів нерухомості.

Пишіть або дзвоніть нам і ми роз'яснимо порядок отримання візи до Словаччини, а також можемо Вам допомогти в заповненні запрошення для візи, також допоможемо і з підготовкою документів для  подачі  запрошення  для перевірки в поліції.

У випадку, якщо вам  необхідно перебувати в Словаччині чи в шенген зоні більше ніж 90 днів, звертайтеся до нас за подробицями з отримання дозволу на проживання в Словаччині.

 

 



Kатегорії
Головна
Про нас
Корисна інформація
Контакти
Наші послуги
Інвестиції
Імміграція
Нерухомість
Фірма в Словаччині
Освіта в Словаччині
Навчання словацької мови
Інші послуги
Наші розцінки
Контакти
Контакти: Lazaretska 8, 81101, Bratislava, Slovakia
E-mail: slovakiainvest@slovakiainvest.sk
Bratislava: +421 2 321 44 901
Москва: +7-499-504-4421
Київ: +38-044-361-07-72
Fax: +421 2 5292 1319
Cоціальні мережі
© 2008-2017. SlovakiaInvest.ru s.r.o.
All Rights Reserved.
Website development - Top Glance
Нерухомість в Словаччині,ТМП та ПМП в Словаччині,заснування фірми,імміграція в Словаччину,форум про Словаччину,бізнес в Словаччині,віза в Словаччину.
  • Імміграція
    Вид на проживання, постійне місце проживання, громадянство - корисна інформація, нюанси, з чого почати.
  • Інвестиції
    Цікаві інвестиційні проекти для Вас. Готовий бізнес або готові ідеї! Від кафе до заводу.
  • Фірма в Словаччині
    Почніть свій бізнес у Словаччині! Реєстрація, отримання дозволів, звіти і супровід. Ви займайтеся бізнесом, а ми Вашою підтримкою.
  • Нерухомість
    Оренда, купівля, оцінка, аналізи, підбір нерухомості за Вашими вимогами, все для Вас і Вашого будинку в Словаччині.
  • Навчання
    Запрошуємо Вас вчитися в словацькій школі чи університеті, на курси словацької, індивідуальні заняття або словацька через скайп.
Контакти:     Skype: slovakiainvest.ru,    Москва: +7-499-504-4421,    Київ: +38-044-361-07-72,    Bratislava: +421-2-321-44-901    E-mail: slovakiainvest@slovakiainvest.sk    
Ми за європейський вибір України... І Росії. Ми за європейський вибір України... І Росії. Ми за європейський вибір України... І Росії.